Internet, Kabel-TV & telefoni


« Tillbaka


Internet, Kabel-TV & telefoni

Kabel-TV

Via samfälligheten är vår förening ansluten till Canal Digitals kabel-tv nät. Grundutbudet är analogt och består av ca 20st kanaler. För ytterliggare information gå in på www.canaldigital.se. Vid längre driftsavbrott kontakta Seths på telefonnummer: 031-7062740. Innan felanmälan görs, kontrollera din egna utrustning såsom sladdar, antennkablar och kontakter. Hör också med grannarna om de har samma problem. Om det visar sig att det är din egna utrustning som felar får du själv stå för kostnaden.

Genom Canal-Digital finns också möjligheten till digital-tv och ett stort utbud av tillvalskanaler för sport, film, hemspråk mm. Genom att denna möjlighet finns samtidigt som man även kan skaffa tv-kanaler via sitt bredband, är utgångspunkten i föreningen att det inte är tillåtet att sätta upp parabolantenner. I undantagsfall där hemspråksutbudet inte kan lösas, får ett förslag på lösning och diskret uppsättning presenteras för styrlesen. Även de närmaste grannarna bör informeras om den tilltänkta lösningen.

Bredband och telefoni

Genom GothNets bredbandsnät har vi tillgång till deras tjänsteleverantörer av Internet- och IP telefonitjänster. Nätet sköts av Seths Open Network och via dem så kan man få information om vilka aktuella tjänsteleverantörer som finns att välja på. För information om tjänsteleverantörerna gå in på www.opennetwork.se. Signalen går via kabel-tv ledningarna in i våra hus till datauttagen som sitter på samma dosa som antennuttaget till kabel-tv. Det finns inget fibernär indraget i vårt område utan signalen går via koaxialkabel.

Våra hus är även utrustade med vanliga telefonjack för analog telefoni